TALK SO LOUD (singel)
Releasedatum: 20-01-23


Länkar

Facebook
Instagram
Twitter
Spotify
Youtube


Presskontakt

Timmy Bjärnebro
timmy@roughtalent.se
076 627 64 87

Martin Qvarfordt
martin@roughtalent.se
070 854 39 34

Karriären går i rask takt för de fyra indieslynglarna i Tribe Friday. I somras släpptes debut-EP:n ”Trying Your Luck EP” (vinyl 7”, Rough Talent), som på bara några veckor följdes av bandets första spelningar i USA. När de så småningom landade på hemmaplan, så gjorde de det som main support till ikonerna i Mando Diao. Under tiden uppmärksammades debuten av allt fler, – från utländska radiostationer i USA och Storbritannien, till Spotify’s Indie Highlights playlist. 

Talk So Loud” är inledande singeln från uppföljaren ”Chasing Pictures EP” som släpps den 3 mars, 2020. Låten är en hyllning till nya favoritstaden New York och doftar starkt av amerikansk millennierock. Frontpojken Noah Deutchmann förklarar varför och hur inspirationen sköljde över honom under bandets första USA-besök;

”Jag är ett stort fan av New Yorks Musikscen. Från Velvet Underground och Ramones till The Strokes och Yeah Yeah Yeahs… Så när vi fick reda på att vi skulle stå på Mercury Lounge’s scen så var det en jävligt stor grej för mig. Jag blev liksom tvungen att skriva något som hyllade NY-soundet, så som det låter i mitt huvud. Sen kryddades det såklart med lite banal, norrländsk tonårsångest, som ju blivit lite av vårt trademark”.

Precis som på debut-EP:n så är alla låtar på Chasing Pictures såväl självinspelade som självproducerade.

”Vi är ungdomar av den gamla skolan, så ‘Talk So Loud’ är första låten där vi experimenterat med digitala trummaskiner. Anton (Hillvall, trummor) är väl inte jättenöjd med att vi gjort om delar av honom till en trummande robot… Han är grym, men vad fan – nu har vi lärt oss att ibland kan robotar faktiskt göra jobbet bättre”.

I samband med Januarisläppet av Talk So Loud så gör bandet även sina tre första spelningar på den amerikanska västkusten (samtliga i Los Angeles) innan de åter siktar österut mot NYC:s legendariska Mercury Lounge. I februari väntar sedan nedslag i såväl Tyskland (Braunschweig / Hannover) som Sverige (Stockholm).
Select your currency
SEKSwedish krona
EUR Euro