FREAKY (singel)
Releasedatum: 20-02-26


Länkar

Facebook
Instagram
Twitter
Spotify
Youtube


Presskontakt

Timmy Bjärnebro
timmy@roughtalent.se
076 627 64 87

Martin Qvarfordt
martin@roughtalent.se
070 854 39 34

Den allt mer hypade indiekvartetten Tribe Friday är återigen singelaktuella – den här gången med låten ’Freaky’, bandets klart punkigaste utforskning hittills i karriären.

Trots att 2020 fortfarande är ungt så har bandet legat på allt annat än latsidan – kanske framförallt på på P3-rotation och Spotify’s ’Indie Highlights’. De har dessutom redan hunnit med kortare turnesvängar i såväl Tyskland som på USAs öst-, och västkust.

Freaky’ är en verklighetsskildring av en nära väns historia om en vild natt, spenderad med en alldeles för påträngande äldre individ. Alla detaljer lämpar sig egentligen inte särskilt väl för en pressrelease men låt oss säga att låten inte lämnar jättemycket till fantasin. Sångaren Noah Deutschmanns mumlande sångpartier förkroppsligar medvetet situationens känslor tillsammans med skitiga gitarrer och knytnävshårda trumslag. Resultatet blir, liksom historien, en nästan psykotisk upplevelse. 

Låten, som spelades första gången på ett utsålt Pustervik i höstas, har snabbt blivit en livefavorit hos både fans och band… och allt fler lär snart få upp ögonen för den då singeln premiärspelades på P3 redan under releasedagen (2020-02-26). 

Den nya singeln följer ’Talk So Loud’ som släpptes i januari tidigare i år. Båda låtarna är tagna från EP:n ’ Chasing Pictures’ som släpps den 27 mars (I Sverige, i samarbete med Rough Talent).


SVENSKA LIVEDATUM:
17 marsObaren, Stockholm
9 aprilTBA
Select your currency
SEKSwedish krona
EUR Euro